Aktivno nihanje za refleksno propriocepcijo

 

Vibracijska palica FLEXI-BAR® odpira nove terapevtske možnosti za enostavno stabiliziranje mišičevja.


Ko s FLEXI-BAROM® zanihamo, njegove vibracije povzročijo nenavadno pasivno reakcijo telesa. Mišice se na tovrstno nihanje odzivajo z refleksno kontrakcijo zaradi natega, pri kateri sodeluje do 100 % mišičnih vlaken. FLEXI-BAR® vedno vibrira s frekvenco 4,6 Hz, ki je za tovrstno vadbo najučinkovitejša, in pri tem sproži 270 nehotnih mišičnih kontrakcij na minuto. Posebej aktivne so ramenske mišice, hrbtenične iztegovalke, vse trebušne mišice in mišice medeničnega dna, s primernimi vajami pa lahko aktiviramo tudi druge.

 

FLEXI-BAR® je primeren tudi za paciente z gibalnimi težavami in preveliko telesno težo, ki lahko predstavlja oviro za večino drugih vrst aktivnosti, za starejšo populacijo in za nepokretne.

 

FLEXI-BAR® v prvi vrsti odlikuje delovanje, ki omogoča vnovično vzpostavitev pravilne drže in ravnotežja mišično-skeletnega sistema, uporaben pa je tudi v preventivi:

  • izboljšanje senzomotorike
  • uravnavanje nevro-mišičnega neravnovesja
  • izboljšanje propriocepcije
  • okrepitev mišic medeničnega dna po porodu
  • stimuliranje vezivnih tkiv

 

 

FLEXI-BAR® je doslej edina vibracijska palica s certifikatom nemškega združenja za zdravo hrbtenico AGR (Aktion Gesunder Rücken).

 

VEČ INFORMACIJ ZA FLEXI-BAR®