Uravnavanje akutnih in kroničnih bolečin z neinvazivno interaktivno nevrostimulacijo (NIN) InterX

26.1.2019, v nevrofizioterapiji Gibanje

 

Vse, ki vas zanima kaj je InterX ali pri svojem delu to metodo že uporabljate, vabimo na enodnevni tečaj na katerem se boste podrobneje seznanili z delovanjem in uporabo neinvazivne interaktivne nevrostimulacije (NIN).

 

Po zelo uspešnem tečaju lani jeseni, ki ga je prvič v slovenščini vodil diplomirani fizioterapevt Primož Hostnik, bo svoje znanje in bogate izkušnje z neinvazivno interaktivno nevrostimulacijo posredoval tudi tokrat.

 

Udeleženci tečaja se bodo seznanili z metodo neinvazivne interaktivne nevrostimulacije (NIN). V teoriji in praksi. Primerjali jo bomo z drugimi električnimi stimulatorji in pojasnili, zakaj je InterX učinkovitejši. Ogledali si bomo vzorce specifičnih stimulacijskih tokov in s pomočjo kliničnih študij in poročil o primerih konkretnih obravnav predstavili ugotovitve, s katerimi lahko pojasnimo mehanizem delovanja te učinkovite neinvazivne metode.

 

Teoretični del tečaja se bo prepletal s praktičnim delom. Udeleženci se bodo v poteku dneva naučili osnovnega in najučinkovitejšega rokovanja z napravo, postopka obravnave v treh terapevtskih korakih ter uporabe dodatnih elektrod. Slušateljem bomo pojasnili pojem aktivnega področja, ki nosi poglavitno vlogo pri načrtovanju terapije.

 

V poteku dneva bomo predstavili osnovni protokol terapevtske obravnave, ki lahko deluje kot samostojna terapevtska enota. Razložili in ovrednotili bomo tudi klinične vidike neinvazivne interaktivne nevrostimulacije: indikacije in kontraindikacije, klinične cilje in možnosti usmeritve terapije, in si ogledali, kako lahko obravnavo načrtujemo in podpremo z uporabo razširjenih parametrov in pripomočkov terapije.

 

Primož Hostnik je diplomirani fizioterapevt, ki se je pri svojem rehabilitacijskem delu specializiral na področju manualno-terapevtske obravnave in športne ter lokomotorne fizioterapije. Široko bazo kliničnih izkušenj vsezkozi združuje z razmišljanjem o celostnem pristopu k pacientu in vzpostavljanju optimalnih pogojev za celostno reintegracijo poškodovanega dela telesa v optimalno in nebolečo funkcijo.

InterX stimulacijo uporablja in raziskuje že več kot 10 let. Prva izobraževanja na tem področju je opravil v Veliki Britaniji in je pionir uvajanja neinvazivne interaktivne nevrostimulacije v slovensko fizioterapevtsko prakso. Svoje znanje osvežuje in dopolnjuje v skladu z najnovejšimi kliničnimi in raziskovalnimi priporočili, posebno zadovoljstvo pa mu predstavlja tudi predavateljsko delo in predajanje koristnega znanja kolegom. V letu 2016 in 2017 je požel velik uspeh na Mednarodni konferenci InterX terapije v Londonu. 

 

Prepričan sem, da bo tokratni tečaj uporabnikom še bolj približal to inovativno in učinkovito tehnologijo, zato smo pripravili posebno ponudbo za tiste, ki ste se že udeležili prejšnjih tečajev in želite osvežiti svoje znanje.

 

Več informacij in prijave na info@nevrosport.si

 

Veselimo se srečanja z vami!