Izobraževanja Dynamic Tape®

Spoznajte prednosti biomehaničnih trakov

 

Naslednji tečaj biomehaničnega tapinga v Sloveniji
Za zdravnike, fizioterapevte in športne terapevte

 

Datum: 6. april 2013
Trajanje: cca 8 ur (od 9.00 do 18.00, z odmorom za kosilo)
Kraj: URI Soča, Ljubljana
Predavatelj: mag. Thomas Nikolaus, športni terapevt
Cena: 156,00 EUR
Rok za prijave: 29. 3. 2013 (Število mest je omejeno. Mesto v skupini si zagotovite s plačilom kotizacije.)


Trakovi Dynamic Tape® zaradi svojih lastnosti zahtevajo posebno tehniko lepljenja. Čeprav so bili prvotno namenjeni predvsem športnikom, se njihova uporaba širi na vsa področja fizioterapije, saj omogočajo resničen biomehaničen pristop ter aplikacije, ki s kineziološkimi in togimi trakovi niso možne.

 

Tehnike lahko takoj s pridom uporabite v svoji fizioterapevtski praksi. Udeleženci tečajev biomehaničnega tapinga v tujini so trakove Dynamic Tape sprejeli s komentarji, kot so: »To je trak, na kakršnega smo čakali.« »Šla sem naravnost na kliniko in uporabila novo tehniko. Odlično se je obnesla.« »Trak dela natanko tisto, kar sem si vedno želel, da bi trakovi zmogli.«

 

Na praktičnem strokovnem tečaju se boste na kratko seznanili s teoretično podlago (biomehanična načela, histereza, tendinopatija, direktne in indirektne metode biomehaničnega tapinga), z razlikami med trakovi Dynamic tape in drugimi trakovi na tržišču ter njihovo uporabnostjo in s smernicami za optimalno aplikacijo.

 

Sledil bo praktični del z aplikacijami za različne poškodbe in korekcije gibanja. Običajno zajema aplikacije za ramo, komolec, dlan, zadnjo ložo, kvadriceps, različice za patelofemoralni sklep (standardna, lateralna zanka, stabilizacija pri poškodbah križnih in medialnih kolateralnih vezi), uravnavanje rotacije, podporo stopalnega loka in ahilovo tetivo, hallux valgus. Tečaj je odprt tudi za vprašanja in predloge udeležencev. Cilj je, da se seznanijo z načeli delovanja trakov in smernicami za aplikacije do takšne mere, da bodo lahko trakove uporabljali v skladu z individualnimi potrebami svojih strank.


Ker si bodo udeleženci aplicirali trakove med seboj, priporočamo primerna oblačila.

 

Tečaj bo potekal v angleščini.
Delovno gradivo: trakovi Dynamic Tape®, skripta za interno uporabo.
Udeleženci prejmejo potrdilo o opravljenem tečaju.

Dodatne informacije in prijave: info@nevrosport.si ali 040 260 100 Ivo Pogorelčnik.

 

 

< nazaj

 

Pripete datoteke