PosturePals® Ergo Tapes

Nepravilno sedite, imate slabo, sključeno držo?

 

PosturePals® so samolepilne opore za hrbtenico, ki vam pomagajo k pravilnejši drži in gibanju, boljšemu počutju in lepšemu videzu.

 

So udobni za nošenje in ne tiščijo pod pazduhami kot mnoge opornice. Učinkoviteje popravljajo držo, ker so pritrjeni neposredno na kožo. Da bi ostali na mestu, ni potrebno močno zategovanje. Koži omogočajo dihanje in se izjemno hitro sušijo, tako da po prhanju z njimi ne boste zmočili oblačil. Hkrati bodo pod oblačili povsem neopazni. PosturePals® omogočajo trening pravilnejšega gibanja in drže s tem, da vas spodbujajo k lepši drži. Te ne morete doseči pasivno, kot pri nekaterih opornicah, na katerih lahko »visite« in ki dejansko utrjujejo napačne vzorce. Preproste namestitve se lahko naučite s pomočjo videa.

 

PosturePals® delujejo na tri načine:
1.Omejevanje: opora je narejena tako, da preprečuje zavzemanje nepravilne drže in ohranja hrbtenico v čim bolj nevtralnem (neobremenjenem) položaju.

2.Prepoznavanje: čeprav je hrbet namenjen upogibanju, težava nastane, ko vam nepravilna, sključena ali upognjena drža preide v navado. PosturePals® pomagajo usmerjati pozornost na položaje in aktivnosti, pri katerih vaša hrbtenica ni v nevtralnem položaju (ugotovili boste, da jih je več, kot ste pričakovali). Potem boste svoje gibanje lahko ustrezno spremenili. Morda boste morali drugače nastaviti svoj sedež, delovno površino ali spremeniti položaj, v katerem spite. Ne boste se več upogibali, da si zavežete vezalke in z okroglim hrbtom sedeli na kavču.

3.Re-edukacija: zaradi navade se nam začne sključena drža počasi zdeti normalna, pravilno sedenje pa neprijetno in nerodno. PosturePals® vam pomagajo popraviti to anomalijo. Ker so elastični, vas vsakokrat, ko se odmaknete od pravilne drže, z nežnim potegom opozorijo, da morate držo aktivno popraviti. To pomeni, da uporabite lastne mišice, s čimer lahko izboljšate njihovo moč in vzdržljivost. S ponavljanjem in nenehnim popravljanjem se boste priučili nove drže, tako kot bi se naučili novega udarca pri golfu, ki bi zahteval številne ponovitve. PosturePals® niso namenjeni temu, da bi vas držali pokonci v rigidnem položaju. Zanašajo se na to, da se boste odzvali na povratno informacijo, ki vam jo zagotavljajo vsakokrat, ko začutite njihov razteg. Vaš cilj mora biti, da ostanete v pravilnem položaju, pri katerem ne čutite raztezanja opore, ali pa zgolj minimalno.

 

PosturePals® lahko obstajajo v dveh oblikah: kvadratni in v obliki črke X. Prva je bila oblikovana za ledveni del hrbta, druga pa za torakalni del, vendar je možnosti uporabe veliko več.

 

>nazaj