Prednosti trakov Dynamic Tape®

Dynamic Tape uporabniku omogoča povsem neomejen obseg gibanja z močno biomehansko podporo (v nasprotju s trakovi, pri katerih je v ospredju nevrofiziološki pristop). Trak lahko močno podpira ali zavira delovanje mišice, spodbuja ali inhibira gibanje ter pri tem razbremenjuje tkivo. To mu omogočata velika elastičnost (v primerjavi s kinesio trakovi nima točke maksimalnega raztega) in raztezanje v vse štiri smeri, ki je pomembno pri aplikacijah na mišicah in sklepih, ki izvajajo kompleksno, tridimenzionalno gibanje.

 

Trak Dynamic Tape je mogoče hitro vpeljati v terapevtsko prakso. Predstavlja dodatno orodje, ki ga je mogoče kombinirati z drugimi metodami tapinga ali fizioterapevtskimi metodami kot na primer Mulligan, McKenzie, fascial ...

 

Dynamc Tape je izjemno mehak na dotik in se lepo prilagaja telesnim oblikam. Ima močno lepilo, za katerega je neodvisno testiranje ugotovilo, da ne povzroča preobčutljivostnih reakcij, ne draži kože in ni strupeno. Tkanina odlično diha in pri umivanju prepušča vodo do kože, hkrati pa se hitro suši. Vse to pripomore k dolgo obstojnemu traku, ki ga uporabniki dobro prenašajo in je verjetno najudobnejši športni trak na tržišču.

 

< nazaj